Mediyoga / Medicinsk yoga

Mediyoga: Står för en reglerad och kvalitetssäkrad yogaform. Startades 1997 av Göran Boll. Han utvecklade en terapeutisk yogaform för svensk sjukvård. Ursprunget till mediyoga är kundaliniyogan. Alla mediyogainstruktörer har minst en grundläggande medicinsk utbildning

Göran Boll var initiativtagare och en drivande kraft. Han har initierat och deltagit i flera studier och projekt avseende yogans effekter som har gjorts i Sverige sedan 1998, bl.a. i Karolinska institutets regi. Danderyds sjukhus började 2010, först i Skandinavien, att använda mediyoga i sin ordinarie rehabverksamhet av hjärtinfarktpatienter.

Medicinsk yoga: Kan vara lite olika yogaformer beroende på vilken kunskap och erfarenhet yogaläraren har med sig. Min utbildning är mediyogainstruktör, kundaliniyogalärare samt även utbildning i meditation.

Jag kommer att använda mig av både rena mediyogapass och lugna väl utprövade övningar inom kundaliniyogan.

Allt sker i en lugn avspänd miljö där vi långsamt och inkännande gör övningar som kan ha god effekt på ex ryggproblem, huvudvärk, sömnproblem och stressymptom. Passar alla som föredrar en lugnare form av yoga. Yogapassen avslutas oftast med meditation.

Det finns stolar för dig som har svårt att sitta på golvet

Mediyoga/medicinsk yoga passar alla som vill ha en harmonisk yoga för hälsa och balans.

Välkommen

Lena