Skapare och grundare av Mediyoga är Göran Boll, internationellt certifierad yoga-,meditationslärare och yogaterapeut.

Sedan 1995 har Göran varit initiativtagare och en drivande kraft. Han har initierat och deltagit i flera av studier och projekt på yogans effekter som har gjorts i Sverige sedan 1998, bl.a. i Karolinska institutets regi. Danderyds sjukhus började 2010, först i Skandinavien, att använda Mediyoga i sin ordinarie rehabverksamhet av hjärtinfarktpatienter. Sedan 2014 har Akademiska sjukhuset i Uppsala, i samverkan med Mediyoga Institutet, yoga reguljärt för sina cancerpatienter.

Yoga är i sin ursprungliga form en andlig disciplin för att skapa fullständig balans och medvetenhet i människan. Samtidigt är yoga en mätbart djupverkande form av rehabiliterande terapi, både fysiskt, mentalt och emotionellt.

Yogaövningarna utförs långsamt och kontrollerat och är utformade för att öka fysisk flexibilitet, skapa mental avslappning och ge insikt. Andningen spelar en stor roll i yoga. Enligt yogisk filosofi har andningen en vital kraft sk prana. Andningen är en omedveten funktion som lätt kan medvetandegöras med olika andningstekniker som påverkar hälsa och välbefinnande.

Mediyoga passar alla som vill ha en harmonisk yoga för hälsa och balans.

Den är en lugn och terapeutisk form av kundaliniyoga som kan ha god effekt på exempelvis ryggproblem, huvudvärk/migrän och stressymtom, men du behöver inte vara sjuk för att gå på Mediyoga, den passar alla som föredrar en lugnare form av yoga.